Ubuntu 20.04 Jitsi Meet Kurulumu - Kendi Video Konferans Sunucunuzu Kurun

Merhaba Muhammed Bey

Görüşmede sadece Admin kişinin görüntüsü olsun diğer kullanıcıların görüntü ve seslerinin kapalı olması için nasıl bir ayar yapmalıyız?

Selam,

Yapılandırma dosyasından geçici olarak 1 kişiye görüntü açma yetkisi verebilir ya da Jitsi konferans seçeneklerinden diğer katılımcılara kamerayı kapatabilirsiniz. Zorlama gibi bir seçenek maalesef bulunmuyor. BigBlueButton yazılımını inceleyebilirsiniz.

Merhaba

Yapılandırma dosyasında hangi değişiklikleri yapmalıyım?

Moderatör olan kullanıcı diğer kişilerin ses’lerini kapatabiliyor ama görüntülerini de kapatabilmesini yapmaya çalışıyorum.

Merhaba,
Jitsi meet oracle linux kurulumu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Selamlar, CentOS üzerinde kurulum adımlarını araştırarak denediniz mi?

Selam, yukarıdaki kodları birebir uyguladım.
Fakat gelinen sonuçta 2 inci kişi sohbet için sisteme girdiğinde 2 kişi de sistemde otomatik düşüyor ve jitsi bir hata oluştu uyarısı veriyor.
Bu konuda bir çözümünüz var mı?
İsterseniz incelemek amaçlı SSH bilgilerini verebilirim :slight_smile:

Selamlar,

Sunucunuz güvenlik duvarı arkasında mı? Oluşan hata kodu nedir?

Kılavuz için teşekkürler hocam.
Muhyal.com ile tanışalı henüz 1 gün oluyor ve gerçekten çok faydalı kaynak görevinde…

Yeni konu açmak istemedim.
Mevcutta Qnap TS453-Pro(4gb RAM, 4x4 TB Raid1 sistemli) Home office türü sunucum var. Belki konusu geçmiştir ancak aramada bulamadım…

Gerek iş ve gerekse kendi backup’larim için kullanıyorum sistemimi.
İnternet hızım çok iyi degil ancak 50-100mbit arası bağlantılardayim.

BBB kullanımını çeşitli firma ve kuruluşların platformlarında kullanıcı yüzüyle tecrübe ettim ve gerçekten başarılı buldum. Bu site aracılığıyla da jitsi Meet ile tanıştım ancak BBB kadar efektif gelmedi bana. Yine de iş görür düşüncesindeyim.

Benim sorum ise; QNAP sunucuma bunu kurup kuramayacağım? :slight_smile: şayet kurulum yapabiliyorsak bunun için ayrı bir Kilavuz hazırlama durumunuz var mi? Veyahut mevcut sistem kurulumu için neler değişkenlik gösterecektir?

BBB minimum gereksinimi CPU bakımından aşıyor.
Jitsi biraz daha dusuk seviyede pek sorun çıkartmıyor diye gözlemledim.
Maksimum 10 kullanıcısı olan tek oturumlu elearning sistemi kurma düşüncem var. Dışa bagimli olmadan mevcut Qnap ile buna erişebilir miyim? Ticari bir amaç yok. Sadece kendi çözümümü sağlamak istiyorum.

BBB stabil çalışıp çalışmama durumu için de yorumunuzu bekliyorum hocam. :slight_smile:

Merhaba,

sudo apt install jitsi-meet -y bu komutu çalıştırırken aşağıda ki hata sanırım. Bu karşıma çıkıyor. 18.04 sürümüm var

jitsi-meet : Depends: jitsi-meet-prosody (= 1.0.6644-1) but it is not going to be installed
Recommends: jitsi-meet-turnserver (= 1.0.6644-1) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

Merhaba sorun aynı şekilde devam ediyor

Reading package lists… Done
Building dependency tree
Reading state information… Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
jitsi-meet : Depends: jitsi-meet-prosody (= 1.0.6776-1) but it is not going to be installed
Recommends: jitsi-meet-turnserver (= 1.0.6776-1) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.