Merhaba Kudret Bey,
Jitsi kurulumda Ubuntu Tabanlı Sistemlerde Bash Jitsi - Jibri - Jigasi Kurulumu makaleden yola çıkarak işlemleri yaptım.
Ek olarak sistemde görsel ve dil değişikliği yaptık.
Şimdi şöyle 1-1 görüşmelerde sorun olmuyor. Bazen toplantılar 10 veya 20 kişiye yaklaşabiliyor. Bazıları kurum içerisinde, bazıları evlerinde veya kendi ofislerinden katılıyor. Bu sürede görüntüler zaten çok aşırı net değil 480p veya 360p gibi görünüyor. Bazılarında görüntüler kapanıp açılmaya başlıyor. Seslerde kesilmeler meydana geliyor.
Sunucu tarafında Cpu ve ram kullanımları çok düşük, herhangi bir zorlanma veya ısınma söz konusu değil. 100Mbit olan internet hızımızda en yoğun trafikte sunucu üzerinde 30 Mbit lik bir trafik olduğu gözlemleniyor. Şuan sistem aktif olarak kullanıldığı için config ayarlarına pek müdahale edemiyorum. Test sunucumda olmadığı için daha önce denenmiş sorunsuz çalışan ayarları ancak uygulayabiliyorum. Bir config öneriniz olursa memnuniyetle dinlerim.
Biraz düşününce bizim için BigBlueButton daha kullanışlı ve profesyonel olduğunu gördük. Bu makaleden 8 Adım ve 8 Dakikada Otomatik BigBlueButton Kurulumu kurulum işlemini yapıp kullanmayı düşünüyoruz.